κοστουμια

Ανδρικά κοστούμια για κάθε περίσταση στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Εδώ και 16 χρόνια το ανδρικό ντύσιμο είναι η ειδικότητα μας, γι’ αυτό και γνωρίζουμε το κουστούμι όσο κανένας άλλος. Στο Paris Saraliotis men’s inspiration θα βρεις κοστούμια για γάμο και βάπτιση, αλλά και business κοστούμια για το γραφείο. Διαχρονικά μοτίβα, κλασικά και μοντέρνα κοστούμια για όλες τις περιστάσεις. Απογείωσε την εμφάνισή σου με πουκάμισα, αξεσουάρ και παπούτσια από την πλούσια συλλογή μας και απόλαυσε τον πιο στυλάτο εαυτό σου!

Κοστούμι

Το κοστούμι είναι ένα σύνολο ρούχων που αποτελείται από παντελόνι και σακάκι από το ίδιο ύφασμα.

Ως επί το πλείστον, φοριέται μαζί με επίσημο πουκάμισο, γραβάτα και δερμάτινα παπούτσια. Στον δυτικό κόσμο θεωρείται ως ένα ημιεπίσημο ρούχο. Το κοστούμι προήλθε από τη Βρετανία του 19ου αιώνα, εποχή μέχρι την οποία ένας κύριος φορούσε μακρύ σακάκι ρεντιγκότα με γιλέκο από διαφορετικό ύφασμα και παντελόνι απο ένα άλλο ύφασμα. Στην αρχή ο συνδυασμός από ταιριαστό σακάκι, γιλέκο και παντελόνι -ένα κοστούμι- φοριόταν μόνο σε ανεπίσημες και αθλητικές περιστάσεις όπως η ιππασία. Μόλις στα τέλη της δεκαετίας του 1930 το κοστούμι έγινε αποδεκτό ντύσιμο για όλους τους εργαζόμενους σε γραφεία.

Δύο κοστούμια μπορούν να διαφέρουν ριζικά μεταξύ τους ανάλογα με το σχέδιο και τη μορφή τους και έναν σωρό άλλους παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι το κόψιμο, το ύφασμα, το χρώμα, το αν θα αποτελείται από δύο ή τρία κομμάτια, το αν θα είναι μονόπετο ή σταυρωτό κτλ. Ένα κοστούμι δύο τεμαχίων αποτελείται από παντελόνι και σακάκι ενώ τριών τεμαχίων προστίθεται και ένα γιλέκο.

Πηγή Βικιπαίδεια